by Hanane Dihi
 
Foto
Afgelopen week heb ik gebruik van Glogster. Op deze site kun je digitale posters maken over allerlei onderwerpen die je wilt. De site is overzichtelijk en als je de stappen volgt dan kun je er zo mee aan de slag. Glogster kun je ook opslaan. Hiervoor kun je kiezen om het openbaar te laten zien of privé. Dit is je eigen keuze.

Ik heb een Glogster gemaakt over mijn stageschool op het gebied van ICT. Zo heb ik in kaart gezet waar ze op mijn stageschool mee bezig zijn op het gebied van ICT. Zijn er computers in de klas? Gebruiken ze software programma’s? Etc.

Glogster is een site die gratis is maar je moet jezelf eenmalig aanmelden. En hier komen geen extra kosten bij Zodra je aangemeld en ingelogd bent, krijg je een aantal opties. Het gaat dan om de lay-out van je poster. Kies je voor een horizontale of verticale poster of je kiest voor een kant en klare achtergrond. Bij de laatste optie hoef je alleen nog de tekst, afbeeldingen en video’s toe te voegen. Ook verschijnt er een taakbalk en hier vind je allerlei opties om je poster leuk en aantrekkelijk te maken.

Wat ik ook leuk vind aan Glogster is dat je audiofragmenten kan inspreken en deze kun je ook toevoegen in je poster. Ook hebben ze bij Glogster bewegende plaatjes en dat maakt het leuk voor de kinderen.

Ik vind dat je Glogster kan gebruiken in de klas. Het kan dienen als inleiding van een les of dat kinderen een soort van “mindmap” kunnen maken over een bepaalde les. Het voordeel van Glogster is dan er een bepaald aantal woorden gebruikt kan worden. Dit zorgt ervoor dat kinderen na moeten denken over wat echt belangrijk is. Glogster is ook visueel. Door de afbeeldingen, video’s en korte teksten, denk ik dat het kinderen aanspreekt. Het is het aantrekkelijk en dat motiveert kinderen

Stel je voor kinderen hebben een toets over Willem van Oranje en ze hebben alle stof in de klas gehad. Ik zou de kinderen dan een Glogster laten maken over Willem van Oranje met de belangrijkste gebeurtenissen die horen in die tijd. Ik denk dat kinderen te stof beter gaan onthouden omdat ze zelf aan de slag gaan met het onderwerp. Ze leren zelf na denken over het onderwerp.

Het is ook leuk om kinderen een Glogster over zichzelf te laten maken. De kinderen krijgen dezelfde opdracht maar toch zullen er verschillende posters uit komen. Het stimuleert namelijk de creativiteit van kinderen en dat zorgt voor verschillende resultaten.

De poster die de kinderen maken kun je ook uitprinten. Zo heb je de mogelijkheid om de poster in de klas op te hangen. Zo wordt het ook zichtbaar voor ouders die in de klas komen.

Het nadeel van Glogster is dat het Engels is. In de bovenbouw kunnen ze hier zelf mee aan de slag maar in de middenbouw en onderbouw hebben ze hulp nodig.

Ga er gewoon mee aan de slag!




Leave a Reply.


Kind, Leren en Media